eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Ungár Péter, az LMP képviselője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ungár Péter a Demokratikus Koalíciót és a Momentumot sem tartja szavahihetőnek

Az LMP társelnöke szerint csak Vitézy Dávidnak van valódi programja a főpolgármester-jelöltek közül.

Nem gondolom, hogy minden rossz, amit Karácsony Gergely csinált, de amikor megkérdezem a DK-s nénit, hogy ön szerint jó munkát végzett-e a főpolgármester az elmúlt öt évben, akkor még a legradikálisabb ellenzékiek sem mondanak rá őszintén egy igent” – jelentette ki Ungár Péter az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

Sem Vitézy Dávid, sem Ungár Péter nem szerepel azokon a fideszes plakátokon, amelyeken több ellenzéki politikust is „Brüsszel alázatos szolgájaként” mutat be a kormánypárt. Ungár ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nem csupán az ő, de Donáth Annának, a Momentum elnökének arcképe sincs rajta a plakátokon, ez szerinte nem azzal van összefüggésben, hogy a Fidesz kit tekint az ellenzék részének és kit nem, hanem azzal, hogy pártjaik méretükből fakadóan jelenleg kisebb súlyt képviselnek, mint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció vagy a Magyar Péter-féle Tisza Párt.

Az LMP társelnöke szerint Vitézy Dávidot sem azért nem támadja a Fidesz, mert valójában a kormánypárt „alternatív főpolgármester-jelöltje” lenne, mint ahogy Karácsony Gergely rendszeresen hivatkozik rá, hanem mert nem tudnak a kormányoldalon mit kezdeni vele. Az LMP társelnöke szerint a fideszes szavazók egy része egyszerűen alkalmasabbnak jelöltnek tartja a volt közlekedési államtitkárt, mint Szentkirályi Alexandrát, ezért Vitézyvel szemben inkább az elhallgatás taktikáját alkalmazzák.

Az LMP társelnöke nem csodálkozik ezen, hiszen szerinte egyedül Vitézy Dávidnak van valódi programja. Mint fogalmazott, Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra Budapesttel kapcsolatos elképzelései elférnek egy söralátéten, míg az ő jelöltjük programja „olyan hosszú, mint a Háború és béke”. A zöldpárt vezetője úgy látja, hogy a baloldal és a Fidesz is becsapja a választókat, mert úgy keretezik a főpolgármester-választást, mintha az Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről szólna, pedig itt arról kell dönteniük a budapestieknek, hogy ki vezesse a várost.

Ungár Péter odaszúrt többek között Magyar Péternek is, aki szerinte azzal kampányol, hogy ha bejut az Európai Parlamentbe, akkor „megemeli a családi pótlékot”. Ez egy nagyon jó dolog, egyet is értünk vele, csak erről nem az Európai Parlamentben döntenek -írja a portál.

Ilyen szempontból a Demokratikus Koalíciót és a Momentumot sem tartja szavahihetőnek, mert szerinte előbbi a kormány bukását és előrehozott választásokat vizionál, míg utóbbi közvetlen uniós forrásokat ígér győzelme esetén.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×