eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) Tomaj elnevezésű új katamaránja érkezik Balatonfüredre a 178. balatoni hajózási szezon első napján 2024. március 28-án. A kormány döntése alapján a cégnél több mint hatmilliárdos tőkeemelés történt, ez tette lehetővé a több mint 5 milliárdos beruházást, amelynek révén a tesztüzem után két új komp és két új katamarán állt forgalomba.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ingyen is ki lehet próbálni a Balaton nagy újdonságát

A 178. hajózási szezont már négy új hajóval kezdte meg a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balaton adottságaihoz kialakított két új komp mellett két új katamarán érkezett a Balatonra, melyből egy katamarán a nyugati medencében teljesít majd szolgálatot. A Tomaj nevű hajóval így tavasztól már a legforgalmasabb Fonyód-Badacsony útvonalon találkozhatnak az utasok. Az új katamaránnal a hagyományos fonyód-badacsonyi hajózási évadnyitó ünnepség keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők és indulhattak ingyenes hajózásra a két település között. Ezzel kezdetét vette a BAHART hajóbemutató roadshowja, melynek során több balatoni településen is bemutatják a flotta „újoncait”.

A több mint hatmilliárd forintos állami támogatással véghezvitt flottabővítés, a négy új hajó 40 éve nem látott fejlesztést jelent. A két komp és a két katamarán felavatására a 178. hajózási szezonnyitón került sor, melyet követően március közepén már mindkét komp megkezdte az utasok szállítását, az új katamaránok pedig szolgálatba állás előtt több kikötőben is bemutatkoztak a nagyközönségnek.

A hajóbemutató roadshow következő állomása az április 20-án, szombaton megtartott hagyományos szezonnyitó ünnepség volt Fonyód és Badacsony között. Az esemény a Balaton megkoszorúzásával vette kezdetét, majd az érdeklődők ingyenes hajózás keretében próbálhatták ki a Fonyód és Badacsony között közlekedő új hajót.

Az új katamarán menetrendi és programhajóként fog szolgálatot teljesíteni a térségben, biztosítva a nyári intenzívebb menetrendet.

Az új hajók a tavasz folyamán már a végleges szolgálati helyükön fogadják a balatoni utasokat. A Tomaj katamarán Fonyód és Badacsony között közlekedik majd, a Balaton katamarán a Siófok –Balatonfüred – Tihany háromszögben teljesít szolgálatot, a Tihany és Szántód kompok pedig a révek között szállítják az utasokat, mely kényelmesebb és gyakoribb átkelést tesz lehetővé a két part között.

A hajók útvonalairól, valamint a menetrendről bővebb információk a www.bahart.hu oldalon találhatók.

Az új hajókkal legközelebb április 27-én Balatonbogláron a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó nyitónapján, május 26-án pedig Keszthelyen találkozhatnak az érdeklődők és próbálhatják ki őket díjmentes sétahajózás keretében. Az új katamarán emellett gyereknap alkalmából különleges cirkuszi gyerekprogrammal várja majd a kicsiket és nagyokat.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×