eur:
387.15
usd:
356.99
bux:
68397.7
2024. május 23. csütörtök Dezső
Parking machine in the city street, evening
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Van, ahol már pénzért lehet feljelenteni a tilosban parkolókat

Egy svéd cég friss alkalmazása segítségével a felhasználók pénzt kereshetnek azzal, hogy bejelentik a szabálytalanul parkoló autókat

A Scout Park nevű svéd cég alkalmazásával már nemcsak a Facebook bosszankodó közösségeibe tudják felrakni a szabálykövető autósok a rosszul, tilosban állókat, hanem ezzel jelenthetik az esetet a közlekedési felügyelőknek – írja a vezess.hu.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bárki, aki elmúlt 16 éves és rendelkezik svéd társadalombiztosítási számmal, pénzt keressen azzal, hogy segít a parkolóőröknek megtalálni azokat, akik nem tartják be a parkolási szabályokat.

A feltöltött fotót megkapja a legközelebbi ellenőr, aki a helyszínre siett. A helyadatokat az alkalmazás társítja a képhez, majd eljuttattja a parkolási társasághoz. Ha a bejelentés alapján ellenőrzésre kerül a sor, és bebizonyosodik a tilos parkolás ténye, valamint kiszabják a bírságot, akkor a közreműködő feljelentő 100 koronás (3400 forint) jutalékot kap a szolgálatataiért.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×