eur:
391.09
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
M62-es dízelmozdony továbbítja a Tekergő nevű személyvonatot a Kővágóörshöz tartozó Pálkövénél a MÁV nosztalgiahétvégéjén 2020. július 4-én.
Nyitókép: MTI!Máthé Zoltán

"Rászámolnak" több vasúti mellékvonalra is

Két hónapon keresztül zajlik majd az utasszámlálás az érintett vonalakon, döntés csak ezt követően születhet. A megszűnt vasútvonalak helyét Volánbuszok vennék át.

Április 20-tól június 15-ig utasszámlálást, igényfelmérést tartanak nyolc vasúti mellékvonalon, mivel "a vasúton egyre súlyosbodó mellékvonali dízel motorvonat hiány, a fennálló aktuális helyzet miatt" intézkedési tervet kért az ÉKM - írja az iho.hu egy, a szerkesztőséghez eljuttatott, a MÁV-Start-ban íródott levél alapján.

"Miniszter Úr világosan kifejezte számunkra, hogy ő örülne, ha a Volán autóbuszaival ki lehetne váltani pár vonalon a vasúti közlekedést. (Módváltás 2.0)" - emeli ki a lap a levélből, jelezve, hogy tervben van a vonalak helyettesítése is.

A levél az elrendelt utasszámlást a mellékvonali dízel motorvonatok, azaz a Bz-k hiányával indokolja, de Mohács felé például Desirók is járnak - teszik hozzá.

A következő vonalakat vetik vizsgálat alá:

  • 4. sz. vasútvonal (Nyergesújfalu-Komárom),
  • 14. sz. vasútvonal (Pápa-Csorna),
  • 23. sz. vasútvonal (Zalaegerszeg-Rédics),
  • 35. sz. vasútvonal (Siófok-Kaposvár),
  • 66. sz. vasútvonal (Villány-Mohács),
  • 94. sz. vasútvonal (Sajóecseg-Tornanádaska),
  • 106. sz. vasútvonal (Sáránd-Nagykereki)
  • 127. sz. vasútvonal (Gyoma-Szeghalom).

A felsorolt vasútvonalakon április 15-én indul az utasszámlálás, és június 15-ig tart majd.

A lap megkérdezte erről a MÁV-Volán csoportot is, ahonnan a következő választ kapták:

"Nem nyolc, hanem egyetlen újabb mellékvonal esetében sincs döntés módváltásról vagy bezárásról, ilyen döntés előkészítése nem zajlik a vasúttársaságnál. A levél tartalmát tehát nem tudjuk megerősíteni, annak keletkezési körülményeit, okait vizsgáljuk, az idézett levél szövege így semmiképp sem tekinthető hivatalos MÁV-VOLÁN-álláspontnak. A MÁV-START Zrt. egyébként folyamatosan figyeli a szolgáltatási területén az utasszámok alakulását, a vonatok kihasználtságát, időközönként - beleértve a nagyforgalmú vasútvonalakat is - utasszámlálási illetve piackutatási tevékenységet folytat, ám a megkeresésben foglalt vasútvonalakat érintően nem került kiadásra utasszámlálási feladat vagy azzal kapcsolatos engedélyezés."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×