eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Budapest Airport

Ezt tudnia kell, ha a ferihegyi repülőtér felé jár az autójával

Április 15-én (hétfőn), a harmadik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 20-ig (szombatig) tart.

Ezalatt az időszak alatt, a repülőtér felől az M4-es Cegléd irányába vezető, M0 autóút felé tartó felhajtóját újítják fel. Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd a körgyűrű felé felhajtani.

Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF
Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF

A közúton közlekedőknek a repülőtérről elindulva Budapest irányába kell az autóútra felhajtaniuk és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban tudnak visszafordulni, vagyis Budapest irányából érkezve érhetik el az M0 autóutat.

Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF
Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF

További forgalomkorlátozás várható a Budapest felől érkezők számára: az M4-es autóúton a repülőtérre vezető kihajtó ágon a belső sávot újítják fel. Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak a külső sávot használhatják. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF
Forgalom elterelés a ferihegyi reptér körzetében. Forrás: MKIF

A repülővel utazók annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek! Minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékozódhatnak a www.mkif.hu honlapon, vagy az MKIF Facebook-oldalán és az Útinformnál.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×