eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Így kell drónnal harcsát fogni – videóval

A Mysticat Team horgászai Magyarországon és tudtukkal Európában is először fogtak drónos behúzással harcsát.

A drónt a végszerelék behúzására használták. „Arra, hogy a végszereléket csónak nélkül akár több száz méterre be tudjuk juttatni a kishal sérülése nélkül. Bevisszük, leengedjük” – részletezte saját Facebook-oldalán a történelmi fogást a Mysticat Team.

A megosztott videóban meséltek is a nem mindennapi, a hozzászólásokat látva eléggé megosztó módszerről. „Szeretnénk nektek megmutatni Magyarország első, drón segítségével fogott harcsáját. Idén ez a második harcsánk, egy kisebb megelőzte, de irtó jó kezdés. Hatalmas nagy! Figyeljétek ezt a halat: 2 méter 17 centi, 60 kiló fölött van, az biztos. És az első drónos hal” – kürtölte világgá a csapat két horgásza.

Mint később kiderült, a hal pontos tömege 67 kilogramm volt − írja a pecaverzum.hu.

A Mysticat Team kiemelte, szívügyüknek tartják, hogy új módszereket, lehetőségeket ők publikáljanak először Magyarországon.

„Drónos behúzással történő harcsafogás még nem történt tudtunkkal nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában sem. Azért pedig, hogy behúzás után a szerencse mellénk állt, és egy 2 méter feletti harcsát adott, csak hálásak lehetünk. Torzuljanak a botok!” – zárták soraikat a reformer horgászok.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×