eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt (b3) tárgyalása Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j2) és Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete (j).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiderült, miért a lánya utazott Orbán Viktorral Amerikába

Orbán Viktor legkisebb lánya, Flóra is feltűnt a miniszterelnök oldalán közzétett, amerikai útjáról készült videóban.

Mivel Orbán Viktort felesége nem tudta elkísérni, a lánya segítette ki, és elutazott vele a Trump házaspárral lezajlott találkozóra - erről tájékoztatta a 24.hu-t Havasi Bertalan.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor a lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

A miniszterelnök sajtófőnöke az út céljára is kitért válaszában: Az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is.

A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt Orbán Viktor az Egyesült Államok volt elnökével találkozása után hangsúlyozta: Donald Trump elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és Ukrajnában is. Kiemelte: egyetértettek abban, hogy bár az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban a kereskedelmi forgalom meghaladta a 9 milliárd dollárt, azok új lendületet kaphatnak a volt elnök visszatérése esetén.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×