eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Honvédség JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőgépei gyakorló elfogást hajtanak végre Litvánia légterében 2022. szeptember 21-én. A magyar kontingens harmadik alkalommal védi a balti országok légterét.
Nyitókép: Ujvári Sándor

A Hortobágy légtere a csütörtöki rejtélyes robbanás forrása

A Magyar Honvédségnél volt a válasz a hangrobbanással kapcsolatos kérdésre.

Erőteljes, robbanásszerű hangot hallottak több hevesi településen csütörtökön, a Piszkés-tetői Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium már be is mérte a hang forrását, amelyet a Hortobágy térségében jelölt meg, de a földrengést kizárták mint lehetséges okot - olvasható a Sokszínű Vidéken.

A heol.hu megyei portál a Magyar Honvédségnél is érdeklődött, eredményesen tette, ugyanis a katonaság egyik kiképzési repülése során keletkezett a hanghatás, de mint a honvédségi közlés kitér rá, minden előírt magasság- és sebességkorlátot betartottak, a zajhatás "természetes" volt az Eger környéki csütörtöki repülés alkalmával, amikor is a Fegyveres Légvédelmi Készenléti Szolgálat gyakorolt JAS-39 Gripenekkel, riasztási feladatot hajtott végre a terület felett. A hangsebességet 12 ezer magasságban lépték át, ez a szabály, a hanghatás a légköri viszonyok miatt juthatott el a lakosság fülébe.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×