eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Smoke from a chimney
Nyitókép: Jelena83/Getty Images

Nagy változás a kéményseprésben

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez januárban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, Csongrád-Csanád vármegyében pedig nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői.

Az OKF közleménye szerint a változást az indokolja, hogy lejárt ezen települések közszolgáltatói szerződése. Hozzáfűzték: a mostani bővülés után már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői, összesen 2923 településen. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem munkatársai végzik.

Kiemelték, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők, a családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás ugyanakkor a magánszemélyek számára ingyenes.

A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik – jelezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×