eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: mgturner/Getty Images

Kiderült, mennyit költenek étteremre a magyarok - mutatjuk a felmérés eredményeit

Télen legalább egyszer elmegy étterembe a magyarok többsége, és a családi és baráti összejövetelek, randevúk és céges vacsorák során fejenként öt–tíz ezer forint között költenek.

A budapestiek az országos átlagot meghaladó arányban járnak étterembe, télen csaknem a kétharmaduk talál rá legalább egy alkalmat egy friss felmérés szerint - írja a vg.hu egy reprezentatív felmérésre hivatkozva.

Kiderült, hogy mindenekelőtt családi és baráti összejövetelekre, randevúkra és céges vacsorákra érkeznek télen étterembe a vendégek. A kutatásban megkérdezett, 18 és 59 év közötti válaszadóknak országszerte több mint a fele (57 százaléka), a Budapesten élőknek pedig a kétharmada (67 százaléka) étkezik legalább egyszer vendéglátóhelyen a téli időszakban.

Minden negyedik nő és minden harmadik férfi jut el havonta egy alkalommal vendéglőbe itthon.

Az éttermi vendégek 27 százaléka ötezer forint alatt, 47 százalékuk pedig öt–tíz ezer forint között költ egy főre a teljes fogyasztásért, míg négyből egy vendég fizet ennél is többet.

Télen a magyar vendégek egyértelműen a húsételek rajongói, 81 százalékuk a csirkéből, marhából, bárányból vagy kacsából készült fogásokat részesíti leginkább előnyben, és hasonló arányban következnek a sorban a vad-, hal- és a tésztaételek.

A portál azt is megírja, hogy a kutatás során megkérdezettek szerint leginkább az ízletes, minőségi fogások (75 százalék), az igényes, barátságos környezet (51 százalék), az udvarias kiszolgálás (42 százalék), valamint egy korábban sosem kóstolt, izgalmas, különleges étel (40 százalék) tudja emlékezetessé tenni az étterem-látogatásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×