eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
a modern intercity train go through a railway crossing
Nyitókép: RobertKovacs/Getty Images

Videón mutatja meg a MÁV, hogyan törik le a sorompókat a türelmetlen sofőrök

Meglepően sokszor történik ilyesmi, egyáltalán nem egy egyedi esetről van szó. Ezzel viszont nem kevés kára keletkezik a vasúttársaságnak amellett, hogy veszélyes is.

Nem mindennapi videóval illusztrálta a MÁV, hogyan törik a sorompókat a járművezetők - írja a 24.hu. A vasúttársaság munkatársai éppen egy letört sorompókar visszaszerelését végezték egy vasúti átjáró egyik oldalán, amikor az ellenkező irányból egy kamion a piros jelzés ellenére áthajtott a síneken, letörve a másik csapókart is, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A MÁV szerint

minden évben átlagosan 800 sorompót törnek le az autósok, idén ezt a számot már novemberben sikerült elérni.

A legjellemzőbb ok, hogy a járművezetők a „még átérek” gondolattal a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtanak a vasúti átjáróba, elsodorva a csukódó csapórudat. Sajnos előfordul, hogy a közlekedők anélkül hajtanak a sínekre, hogy meggyőződnének a biztos áthaladásról. A feltorlódott sorban az idő közben tilosra váltó jelzés során „beragadnak” a lecsukódó sorompók között a vasúti átjáróba, és a baleset elkerülése érdekében gázt adva letörik azokat.

Azonban olyan eset is előfordult, amikor a sofőr az előjelző táblák ellenére egyszerűen nem vette észre a vasúti átjárót és a csukott sorompót - ismertette a MÁV.

A vasúttársaság kiemelte: minden esetben rendőrségi feljelentést tesznek.

Az ominózus videót a MÁV hivatalos YouTube-csatornájára töltötte fel:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×