eur:
389.4
usd:
363.38
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Királyné Sebestyén Anita osztályvezető ápoló beolt egy nőt az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Szatmár-Beregi Kórházában kialakított oltóponton Vásárosnaményban 2021. december 9-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: Királyné Sebestyén Anita osztályvezető ápoló beolt egy nőt koronavírus elleni vakcinával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Szatmár-Beregi Kórházában kialakított oltóponton Vásárosnaményban 2021. december 9-én. MTI/Balázs Attila

Ennyi pénzt adott az Európai Unió Magyarországnak a Covid-oltások beadására

Egy elszámolásból derül ki, hogy a Belügyminisztérium 13,7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a "COVID elleni védőoltások beadásával kapcsolatos személyi költségekre".

Közzétették azt az elszámolást amely a" Covid elleni védőoltások beadásával kapcsolatos személyi költségek” című projekt számait mutatja be.

A Belügyminisztérium Infostarthoz eljuttatott levele szerint "a támogatásnak köszönhetően a projekt a Covid-19 járványhoz kapcsolódó, a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkáját, azaz az oltások beadása költségeinek megtérítését finanszírozta".

Összesen 13,7 milliárd forintról van szó, amelyet nem kell visszafizetni.

A dokumentumból az is kiderül, hogy a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban több mint

6 824 000 darab oltás beadása kapcsán történt az elszámolás.

A tájékoztatást az Európai Szociális Alap biztosítja és a finanszírozás a Covid-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik - olvasható az emailben.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×