eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Munkavonat dolgozik a Vecsés-Üllő-Monor vonalszakasz felújításán Vecsés és Üllő között 2021. április 22-én. Megkezdték a nagygépek az ágyazatrostálási munkálatokat a ceglédi vonal Vecsés-Üllő-Monor szakaszán. A 20 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló felújítás befejezése után ezen a szakaszon is megszűnhetnek a sebességkorlátozások - közölte a Mávinform.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Nagy projekt indul a MÁV-nál

Egyesével fog kiállni a forgalomból és újul meg a 25 mozdony - részben Németországban, részben idehaza.

A várhatóan három év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése - írja az iho.hu.

A két cég közösen végzi el a felújításhoz szükséges munkálatokat: a MÁV Vagon a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek le- és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért felel, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, az új tengelyek és keréktárcsák szállítását végzi.

A mozdonyokat a forgóvázak cseréjének idejére egyenként vonják ki a forgalomból, majd a megújulást követően ismét forgalomba állnak.

A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtóműfelújítást Németországban, Hennigsdorfban végzik.

Az első szállítmánnyi felújítandó hajtómű december 12-én indult útnak Szolnokról. A részegységek a javítást követően, várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek vissza, majd építik be a felújított forgóvázakba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×