eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Infostart/olvasói fotó

Elszállították az embercsempészek roncsait a határ mellől

Az összes bejelentett, embercsempészek által hátrahagyott gépjárművet elszállította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, kevesebb mint egy hónap alatt 133 roncsautótól tisztították meg a határ menti településeket.

Az intézmény közleménye szerint november 16-án lépett hatályba az a kormányrendelet, ami az illegális bevándorlást segítő embercsempészek által hátrahagyott járművek elszállítására a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt jelölte ki. Keddig – kevesebb mint egy hónap alatt – az összes bejelentett járművet elszállíttatta a kormányhivatal.

A jogszabály szerint a kormányhivatal a járműveken előbb értesítést helyez el, majd négy nap elteltével az autókat egy központi, szegedi telephelyre szállíttatja. A járművek alvázszámát, illetve – amennyiben ismert – motorszámát és rendszámát a kormányhivatal közzéteszi a honlapján.

A kormányhivatalhoz összesen 133 járműről érkezett bejelentés december 8-áig,

amik közül az értesítés kihelyezését követően a felhívásnak eleget téve 14 járművet elszállítottak a helyszínről, a maradék 119 autóroncs elviteléről a kormányhivatal gondoskodott. A bejelentések Ásotthalom, Bordány, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged és Zákányszék térségéből érkeztek.

Az illegális migráció következtében továbbra is lehetnek hasonló autóroncsok a Csongrád-Csanád, illetve Bács-Kiskun vármegye érintett településein, ezért a kormányhivatal arra kéri az érintett polgármestereket, hogy amennyiben ilyen járművet észlelnek, a kialakult eljárásrendnek megfelelően tegyék meg a bejelentéseket - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×