eur:
391.12
usd:
366.58
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos Péter

Megszólalt a rendőrség az M1-es porviharában történt tömegbaleset nyomozásáról

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságra 138 bejelentés érkezett az ügyben.

Március közepén tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópályán: porátfúvás miatt egy pillanatra olyannyira megromlottak a látási viszonyok az M1-es autópálya Pest vármegyei szakaszán, hogy egymás után futottak egymásba és törtek össze az autók. A hatóságok napokon keresztül takarították a baleset nyomait a sztrádáró, a pályafenntartónál is belső vizsgálat indult, a rendőrség pedig közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Az Index most megkereste a rendőrséget, hogy hol tart a nyomozás, és azt a választ kapta, hogy "a nyomozás jelenleg is folyik – egyelőre ismeretlen tettes ellen –, továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket."

Március 11-én az M1-es autópályán harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött a Budapestről Győr felé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, és egy 44 éves férfi meghalt – összeégett holtestét egy autó alatt találták meg.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban a balesettel kapcsolatban létrehozott egy e-mail címet, ahova várta a lakosság felvételeit a tragédiával kapcsolatban, és eddig ide 138 bejelentés érkezett, köztük videók és fényképek is.

Az M1-esen történt baleset a magyar biztosítóknak is a legbonyolultabb ügye lehet, a kár több mint 360 millió forintra rúg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×