eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Tűzoltók a katasztrófavédelem új tűzoltóautóinak bemutatóján a szervezet óbudai oktatási központjában 2023. november 22-én. A gépjárműprojekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a magyar állam társfinanszírozásában valósult meg.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Megszólalt a Mol a százhalombattai finomító területén keletkezett tűzről

Az InfoRádió a Molnál is érdeklődött a kedd reggeli tűzesetről.

Mint arról korábban beszámoltunk, valami hatalmas füsttel égett a Mol Százhalombattán lévő Dunai Finomítójábankedd reggel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a káresemény az üzem területén történt, annak elhárítása a Mol irányításával zajlott.

Az InfoRádió kérdésére a Mol az esetről az alábbi tájékoztatást küldte:

„Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki, eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a Mol egyik leányvállalatának székhelyén.

A FER létesítményi tűzoltóság az érdi tűzoltóság szakembereivel közösen eloltotta a tüzet. Egy könnyebb személyi sérülés történt. Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult.”

A tűzről és a füstről egy videó is megjelent a YouTube-on, amely a kísérőszöveg szerint kedd reggel hét óra körül készült.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×