eur:
393.95
usd:
363.74
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Tisztázták az éves gázóra-leolvasási gyakorlatot

Kötelező-e az év egyszeri, hivatalos személy általi óraleolvasás a gáznál és villanynál? Eddig ugyanis egyes helyeken elfogadták a fényképes, emailes, ügyfél általi bejelentést is. Úgy tűnik, hogy ezentúl ez már nem lesz elég.

A 24.hu kérdezett rá arra az MVM-nél, hogy mi most az éves gázóra-leolvasási gyakorlat. Több helyen ugyanis emailen és fotóval (kettővel) letudható volt ez.

A lap most azt választ kapta az MVM-től, hogy "minden ügyfélhez évente egyszer, előre egyeztetett időpontban megy el a személyes leolvasást végző cég munkatársa, aki minimum 2 fotót készít, amit eljuttat az elosztó társaságokhoz a leolvasott mérőóraállással, innen pedig a kereskedőknek (MVM Next, illetve E.ON Áramszolgáltató) továbbítják az adatokat.

Azoknál az ügyfeleknél pedig, akiknél az adott elszámolási időszakban sikertelen a leolvasás, az ezt követő 60 napon belül ismét megkísérlik azt, összhangban a vonatkozó törvényi előírásokkal.

Kitértek a fent említett, a gázóra-leolvasásról szóló hírrel kapcsolatban arra is, hogy míg az MVM Főgáznál a leolvasással megbízott vállalkozó a DL Kft., addig az MVM Égáz-Dégáz, MVM Émász és MVM Démász elosztótársaságoknál a Díjbeszedő Holding Zrt. munkatársai olvassák le az órákat. Mint kiderült,

a DL Kft. bejelentése azon pár százaléknyi ügyfélre vonatkozik csak, akiknél nehezen elérhető helyen van a mérőóra, vagy nehezen elérhető maga az ügyfél, mert nem lakik már helyben, vagy esetleg már nem is lakott az ingatlan.

Náluk eddig kivételes kezeléssel elfogadták az elszámolási időszak végén a bediktálást. A jövőben azonban ez a gyakorlat teljesen megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyorsult az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménycsökkenése februárban az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján. Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának februári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,8 pontra csökkent az előző havi, 2022 októbere óta a legmagasabb 49,1 pontról. Elemzők kedvezőbb adatot, 49,5 pontot vártak februárra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×