eur:
388.54
usd:
360.93
bux:
68686.1
2024. május 7. kedd Gizella
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Tisztázták az éves gázóra-leolvasási gyakorlatot

Kötelező-e az év egyszeri, hivatalos személy általi óraleolvasás a gáznál és villanynál? Eddig ugyanis egyes helyeken elfogadták a fényképes, emailes, ügyfél általi bejelentést is. Úgy tűnik, hogy ezentúl ez már nem lesz elég.

A 24.hu kérdezett rá arra az MVM-nél, hogy mi most az éves gázóra-leolvasási gyakorlat. Több helyen ugyanis emailen és fotóval (kettővel) letudható volt ez.

A lap most azt választ kapta az MVM-től, hogy "minden ügyfélhez évente egyszer, előre egyeztetett időpontban megy el a személyes leolvasást végző cég munkatársa, aki minimum 2 fotót készít, amit eljuttat az elosztó társaságokhoz a leolvasott mérőóraállással, innen pedig a kereskedőknek (MVM Next, illetve E.ON Áramszolgáltató) továbbítják az adatokat.

Azoknál az ügyfeleknél pedig, akiknél az adott elszámolási időszakban sikertelen a leolvasás, az ezt követő 60 napon belül ismét megkísérlik azt, összhangban a vonatkozó törvényi előírásokkal.

Kitértek a fent említett, a gázóra-leolvasásról szóló hírrel kapcsolatban arra is, hogy míg az MVM Főgáznál a leolvasással megbízott vállalkozó a DL Kft., addig az MVM Égáz-Dégáz, MVM Émász és MVM Démász elosztótársaságoknál a Díjbeszedő Holding Zrt. munkatársai olvassák le az órákat. Mint kiderült,

a DL Kft. bejelentése azon pár százaléknyi ügyfélre vonatkozik csak, akiknél nehezen elérhető helyen van a mérőóra, vagy nehezen elérhető maga az ügyfél, mert nem lakik már helyben, vagy esetleg már nem is lakott az ingatlan.

Náluk eddig kivételes kezeléssel elfogadták az elszámolási időszak végén a bediktálást. A jövőben azonban ez a gyakorlat teljesen megszűnik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×