eur:
394.1
usd:
363.67
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
A 11-es főút szentendrei szakasza 2020. november 13-án. 4,5 milliárd forintból felújítják a 11. számú Budapest–Esztergom–Tát főút 7 kilométeres szakaszát.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Totális közlekedési káosz fenyegeti a Dunakanyart, lépett a minisztérium

Szentendrén egymás után kétszer is felbontották volna a 11-es főutat, megbénítva a teljes Dunakanyar közlekedését, ezért a város polgármestere Lázár János segítségét kérte.

A Dunakanyar főútjának forgalmát különösen érzékenyen érinti, hogy várhatóan hónapokon belül megkezdődik Szentendre ivóvízhálózatának útfelbontással járó korszerűsítése. Ezért a város polgármestere arra kéri az építési és közlekedési minisztert, hogy a régóta tervezett út- és vízhálózat építés történjen egy időben.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere egy Facebook-posztban felhívta a figyelmet arra, hogy már jelenleg is elviselhetetlen a városra nehezedő autósztrádányi forgalom, amely egy vagy több sáv kiesése esetén az egész Dunakanyar közúti közlekedését megbénítja, azért írt levelet az illetékes miniszternek, mert szerinte az a forgatókönyv elfogadhatatlan, hogy a DMRV-beruházás után még egyszer, néhány hónap vagy egy-két év múlva újra jelentős torlódás sújtsa a Dunakanyar térségét

Az economx.hu megkereste az Építési és Közlekedési Minisztériumot, és kiderült, hogy "a 11-es számú főút fejlesztését is tartalmazó projektek a kiviteli tervek elkészültét követően, illetve a közbeszerzés kiírását megelőzően felfüggesztésre kerültek, megvalósításukhoz kormánydöntés szükséges".

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×