eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Elkészült egy felmérés az eutanáziáról

A kétharmados többségnek jelen esetben semmi köze a pártpolitikai törésvonalakhoz.

Bő kétharmados többségben vannak a kegyes halált támogatók a Medián felmérése szerint – írta a Népszava.

A lap szerint egyötödnyien vannak azok, akik kizárólag a passzív eutanáziával értenek egyet – vagyis amikor a reménytelen esetekben az orvos szünteti meg az élet fenntartásához szükséges kezelést. Ha politikai alapon vizsgáljuk a kutatási eredményeket, akkor a kormánypárti szavazók 38 százaléka támogatja az eutanázia lehetőségét, 16 százalékuk a passzív formát, 30 százalék pedig elutasítja. Az ellenzéki szavazók körében az aktív eutanáziát 59 százalék, a passzívat pedig 19 százalék támogatja, míg 12 százalék elutasító - teszik hozzá.

Mint írják, arra is fény derült, hogy a kérdés megítélése inkább valláserkölcsi állásfoglalásnak tűnik, hiszen mind a vallásos (egyház tanításait követők), mind a „maguk módján vallásosak” körében kisebbségben van a kegyes halál támogatottsága.

Az elfogadók között túlnyomó többségben vannak a nem vallásos válaszadók.

Az eutanázia ügye annak kapcsán került ismét a társadalmi érdeklődés fúkuszába, hogy a gyógyíthatatlan betegségben, ALS-ben szenvedő Karsai Dániel ügyvéd beadvánnyal kereste meg az Emberi Jogok Európai Bíróságát, mivel szeretne dönteni arról, miként is érjen véget saját élete.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×