eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Young driving instructor grading his female student on a driving test, using a checklist. Close-up.
Nyitókép: urbazon/Getty Images

Figyelmeztetés: súlyos nehézséget jelent az új jogosítványtípus megszerzése

Már a Magyar Autóklub és a Nemzetközi Automobil Szövetség is a tervezett uniós változtatás felülvizsgálatát kéri.

A Magyar Autóklub levélben fordult az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi szakbizottságának magyar EP-képviselőihez, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséggel együtt (FIA) kérje a B+ kategória bevezetésére vonatkozó javaslat elutasítását.

A szakbizottság elnöke, Karima Delli tervezetében előirányozta a B kategóriás jogosítványok felosztását, mely szerint egy új, B+ kategóriával lehetne csak 1,8 tonna össztömeg feletti járműveket vezetni – írja a Portfolio.

Felhívják a figyelmet: ilyen módon a közlekedésbiztonságot elősegítő járműbiztonsági rendszerekkel, valamint az akkumulátorok okozta súlynövekedés miatt a járműasszisztens rendszerekkel felszerelt új típusokat, valamint az elektromos autók jelentős részét

csak tekintélyes anyagi és időráfordítás árán lehetne vezetni.

A tervezet szerint ugyanis a B+ kategória megszerzésének feltételei

  • a minimum kétéves B kategóriás jogosítvány,
  • illetve a betöltött 21. életév lennének.

A szeptemberi szakbizottsági ülésen a képviselőcsoportok nem támogatták a javaslatok egy részét. A Magyar Autóklub a bizottsági szavazás előtt levélben fordult a Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottság magyar EP képviselőihez és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel együtt (FIA) kérte a B+ kategória bevezetésére vonatkozó javaslat elutasítását.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×