eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzügyminiszter szerint Magyarország visszatért a növekedési pályára

Varga Mihály a Fidesz-KDNP kongresszusán beszélt, ahol a legnagyobb kormánypárt minden fontos vezetője is felszólalt.

A pénzügyminiszter azt mondta: a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára, és ezt már az Európai Bizottság is elismerte.

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz alelnöke szerint "a tőlünk régóta elüldözött marxista elvek Nyugaton leltek táptalajra", "a genderlobbi és az LMBTQ-propaganda" pedig "a médián, illetve az álcivil szervezeteken keresztül" veszélyezteti a gyermekeinket, ezért újra a szuverenitásunkért kell harcolnunk.

Farkas Ciprián soproni, Farkas Éva makói, és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester a városi fejlesztéseket mutatta be,

Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes és parlamenti államtitkár pedig azt mondta, hogy a baloldal és Brüsszel migrációpárti. Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő és alelnök is az illegális bevándorlás veszélyeiről beszélt.

Ferencz Orsolya fideszes országgyűlési képviselő szerint Karácsony Gergely főpolgármester meg akarja akadályozni, hogy az emberek autóval közlekedjenek Budapesten. Frakciótársa, Németh Szilárd a rezsicsökkentés fontosságát, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig a szuverenitásvédelem hangsúlyozta. Úgy vélte: "miközben a globális válságok korában élünk, társadalmunk valódi kihívásainak megoldására a baloldal teljesen alkalmatlan", annak képviselői pedig a környezetszennyezés, a háború, a migráció, de egy város vezetésének a kérdéseire sem tudnak értelmes válaszokat adni.

Sem Budapestnek, sem Magyarországnak, sem Európának, sem a világnak nincsen ideje még egy "őrült bolsevik kísérletre" - mondta, hozzátéve: márpedig a fenyegető veszélyek, a klímaváltozás, a háború, a migráció nagyon is valóságosak.

Budapest, 2023. november 18.
Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán. MTI/Koszticsák Szilárd

Közölte: mivel a globalisták a bajt csak tetézik, "nekünk, akik szenvedélyesen szeretjük a hazánkat, kell megtalálnunk a megoldásokat" és egy "erős, szuverén, fejlett Magyarországot kell építenünk".

Felhívta a figyelmet: Magyarországnak lemaradás helyett előznie kell technológiában, tudásban, szorgalomban, hiszen "mérnöki precizitásra van szükség és versenyképes szakértelemre ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen" - emelte ki.

A veszélyeket csak a tudás és a morál együttműködése háríthatja el, mivel pedig "egy hazánk, egy Európánk és egy bolygónk van, (.) meg fogjuk akadályozni, hogy azokat a balliberálisok az őrült kísérleteik laboratóriumává változtassák" - szögezte le.

Gulyás Gergely abban bízik, hogy Európa jobbra fordul a jövő évi európai parlamenti választáson.

Azt hangoztatta, hogy Magyarország akkor tud hozzájárulni Európa "jobbra fordulásához", ha a jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson minél kevesebb baloldali "idegenlégióst" választ be a nemzeti csapatba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán szombaton, Budapesten.

A miniszterelnökséget vezető miniszter sporthasonlattal élve arra emlékeztetett, a legutóbbi EP-voksoláson ugyan nagyot nyert a Fidesz, de "még így is túl sok van" ezekből az idegenlégiósokból.

Budapest, 2023. november 18.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Gulyás Gergely kancellária miniszter beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán. MTI/Koszticsák Szilárd

"Ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül", akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, de kiállnak az ország biztonsága és a határvédelem mellett, fontos számukra az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága és akik a magyar érdekek szószólói Európában - fogalmazott a miniszter.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára a Napenergia Plusz nevű program 2024-es elindítását jelentette be.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz-ukrán háborúval összefüggésben a fegyverszállítások helyett a békekötést szorgalmazta. A tárcavezető arról számolt be, hogy az elmúlt négy évben kétszer is teljesen feje tetejére állt a világ politikai és gazdasági rendszere, ami nem csupán kríziseket, konfliktusokat, háborúkat hozott magával, hanem azzal is járt, hogy "az európai politikai elit jelentős része gyakorlatilag elveszítette a józan eszét".

"Vannak, akik a Fortnite-ban képzelik magukat, háborús pszichózisban szenvednek, és valami rejtélyes oknál fogva azt gondolják, hogy a fegyverszállításokkal lehet békét teremteni" - jelentette ki.

Budapest, 2023. november 18.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán. MTI/Koszticsák Szilárd

"Vannak mások, akik egészen egyszerűen személyes sértésnek veszik azt, ha egy férfi nyilvános helyen megfogja egy nő kezét. És vannak olyanok is ugyanebben a kategóriában, akik csak akkor elégedettek az időjárással, ha egyszerre esik és süt a nap. És vannak olyanok is, akik pedig felháborodnak azon, hogy a zöld határon nincs ötvenméterenként legalább három nyelven kiírva, hogy 'willkommen'" - sorolta.

Aláhúzta: az európai politikai elit ráadásul mindezen "agyament dolgait" megpróbálja rákényszeríteni mindenkire, és van, akire sikerül is."Van, akire egy telefonhívással, van, akire egy szúrós nézéssel, van, akire NGO-k hadával, és van, akire médiatámadásokkal" - mondta.

"Na, de az a nagy szerencse, hogy vannak olyanok is, akikre viszont nem lehet rákényszeríteni ezeket az agyament dolgokat, még akkor sem, ha az ellenzékbe tízmillió dollárokat invesztálnak. Merthogy mi nem hagyjuk magunkat, Magyarországot nem lehet térdre kényszeríteni, és ezt még Mark Ruttének is meg kell értenie" - hangsúlyozta.

"Mi, magyarok, szerencsés helyzetben vagyunk.

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a mi esetünkben a józan ész és a nemzeti érdek egybeesnek. És mi egyiket sem adjuk fel, nekünk Magyarország az első" - szögezte le. Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország, az ukrajnai háború szomszédságában tisztában van azzal, hogy az emberek életét egyedül béketeremtéssel lehet megmenteni, márpedig ennek feltételei napról napra romlanak.

"Számunkra világos, hogy fegyverek helyett békére van szükség. Aki fegyvert hoz a szomszédságunkba, az meghosszabbítja a háborút. És minél hosszabb a háború, annál többen halnak meg és annál nagyobb lesz a pusztítás" - figyelmeztetett. Kitért arra is, hogy hazánk több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkezik, és így azzal is tisztában van, hogy a nemzet alapja a család, amely anyából, apából és gyerekekből áll.

"És nem tudnak annyi milliárd nekünk járó eurót nem odaadni, hogy beengedjük az iskolákba az NGO-kat, akik azt magyarázzák a fiúknak, hogy attól, hogy fiúk, még lányruhában is járhatnak" - fogalmazott. A miniszter érintette a migráció kérdését is, és emlékeztetett, hogy a magyar hatóságok tavaly mintegy 275 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg az Európai Unió külső határán.

"Mi pontosan tudjuk, hogy az EU felemelkedését nem a határőreinkre lövéseket leadó, a határkerítést megrohamozó, a szabályainkra fittyet hányó, katonaviselt terroristajelöltek hozzák el. Ilyen emberekre nincs szükség Európában, főleg nincs szükség Magyarországon, ezért

ezeket az embereket mi soha nem fogjuk beengedni Magyarországra, akármilyen kvótákat is fogadnak el" - hangoztatta.

"Amellett, hogy kiállunk a békéért, kiállunk a családjaink, a gyerekeink védelme érdekében, kiállunk az ország védelme érdekében, továbbra sem hódolunk be a liberális mainstream nyomásgyakorlásának" - mondta. Hozzátette: fel kell készülni a támadások fokozódására, aminek visszaveréséhez erő kell, amit a kormány számára a Fidesz, azaz "Európa legerősebb politikai családja" jelenti.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×