eur:
390.91
usd:
365.98
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A szákból a teherautó tartályába eresztik a  lehalászott pontyokat a Szabolcsi Halászati Kft. egyik telelő tavánál Kemecsén 2020. november 23-án. A halászati cég átlagosan évente 500 tonna halat termel, az értékesítés nagy része a karácsonyi időszakra esik.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Egyetlen dolgon múlik, hogy drágul-e a hal karácsonyra - videó

Tavalyi áron adják a halat a gazdaságok, a halászati szakmaközi szervezet szerint csak a kereskedőkön múlik, drágább lesz-e az üzletekben.

Az is kiderül az RTL Híradó riportja alapján az ATV cikkéből, hogy a tenyésztőknek elsősorban azért nem kell árat emelniük az idei évben, mert tavalyhoz képest csökkentek a takarmányárak és normalizálódtak az energiaárak is, egyedül a bérköltség növekedett.

A szakma arra számít, hogy a kedvező árak miatt ebben az évben több hal fogy majd. Elhangzott továbbá, hogy

az élő ponty kilója várhatóan kétezer, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz majd, a tisztított és kibelezett halak és filék viszont többe kerülnek majd.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet szóvivője azt mondta a csatornának, levelet fognak írni a kereskedőknek, hogy hozzájuk hasonlóan ne változtassanak az árakon. A szervezet szerint az árakkal lehetne a leginkább ösztönözni a halfogyasztást Magyarországon, ami még mindig elmarad az Uniós átlagtól.

Az RTL riportja itt tekinthető meg:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×