eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2022.10.13. Conecto buszok átadása a Batthány téren, ahol Walter Katalin BKK vezérigazgató, Bolla Tibor vezérigazgató és Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjével szimbolikusan átadásra került az új Mercedes-Benz flotta.
Nyitókép: Ancsin Gábor

Fontos poszthoz jutott a BKK egyik vezetője

A legnagyobb európai közlekedési cégeket összefogó testület, a European Metropolitan Transport Authorities elnökévé választották két évre Walter Katalint, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját.

A BKK közleményében idézték Walter Katalint, aki szerint a döntés a budapesti közösségi közlekedés fejlődési irányának elismerése. "Hatalmas felelősség ilyen fontos szerepet kapni ebben a nemzetközi folyamatban, az európai nagyvárosok mobilitási megoldásainak megosztásában, összehangolásában, a jövő városainak - köztük Budapestnek - a mobilitásfókuszú építésében."

Walter Katalin korábban több nemzetközi cég - köztük a McKinsey és az Erste - magyarországi és regionális vezetőjeként dolgozott. Három évvel ezelőtt kapta a felkérést a BKK élére. Vezetésével elindították a MOL Bubi 2.0-t, a BudapestGO applikációt, illetve a Pay&GO szolgáltatást; a járműflotta folyamatosan cserélődik, továbbá felújították a Lánchidat és a Blaha Lujza teret - sorolták a közleményben.

Az EMTA több mint harminc testület szakmai szövetsége; 1998 óta segíti a mobilitási tudás megosztását az európai városok közösségi közlekedést szervező cégei között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×