eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Parkolóautomata Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új akciócsoport vadászik a budapesti autósokra

A parkoló autósok, elsősorban a kocsijuk szélvédője lehet veszélyben.

"A járda a gyalogosoké” nevú civil szervezett figyelmeztető cetliket ragaszt a rosszul parkoló autósok járműveire. Az üzenet nem sértő, korrekten felhívja a figyelmet a problémára, de olyan ragasztót használnak ehhez, amelyet nehéz eltávolítani, így igen balesetveszélyes – írja a vezess.hu.

A csoport Újlipótvárosban használta először a matricát, több tucat járműre felkerült, amelyek a „A járda a gyalogosoké” szerint helytelenül parkol halszálkában. Méréseik szerint a kijelölt ferde állású parkolóhelyek negyven százalékánál nem szabályosan parkolnak az autók.

A cetliken elérhetőséget is hagytak, mert kíváncsiak a visszajelzésekre. Voltak, aki feljelentéssel fenyegetőztek rongálás miatt, ugyanakkor – a csoport szerint – ennek feltétele, hogy a tevékenységükkel anyagi kárt okozzanak. A szervezet állítása szerint a matricákat könnyen le lehet szedni.

A csoport azt is jelezte, hogy az akciót folytatják, hogy hol és mikor, nem publikus, Budapesten bárhol megjelenhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 20:01
×
×
×
×