eur:
395.54
usd:
369.32
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
fotó: olvasói fotó
Nyitókép: olvasói fotó

Horrorisztikus autóroncsokra bukkantunk a déli határ közelében

Egy alig 500 méteres szakaszon négy olyan autóroncsról is kaptunk fotókat, amelyeket embercsempészek hagynak el Szeged és Ásotthalom között.

"Több tucat ilyen roncs van a környéken" – tudtuk meg egy Szegeden dolgozó férfitól, akinél arról érdeklődtünk, hogy mire véljük a sok autóroncsot az 55-ös úton és környékén. Egyértelmű, hogy ezeket a menekülő embercsempészek hagyják hátra. Akkor történik ilyen, amikor kiszúrják őket a rendőrök, és futva próbálnak meglépni az őket üldöző hatóságok elől.

fotó: olvasói fotó
olvasói fotó

Az autók már bőven nem használhatók, a környéken ugyanis bandák szakosodtak az ilyenek "újrahasznosítására". Az ugyanis tudható, hogy naponta 2-3 ilyen "friss" járgányra biztosan számíthatnak.

Az nem egyértelmű, hogy ezeknek az elszállítása kinek volna a feladata, hiszen többnyire településen kívül állnak, vagy ahogy a fotókon látható, fekszenek egy árokban.

fotó: olvasói fotó
fotó: olvasói fotó

A napokban Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy a magyar határon ebben az évben 157 200 határsértőt és 961 embercsempészt fogtak el, ami majdnem a duplája a tavalyelőtti számoknak, és egyre nagyobb ütemben nőtt az elfogott migránsok és embercsempészek száma.

Továbbra is a szerb–magyar szakaszon fogják el a legtöbb migránst, akik jellemzően szírnek, afgánnak, töröknek, marokkóinak vagy palesztinnak vallják magukat. Kiemelte:

Ásotthalomnál idén 51 ezer ember átjutását akadályozták meg,

és több mint 50 ezret tartóztattak fel, ami "példátlan" nagyságrend.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×