eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Elárulta a Telekom, hogy miért vannak még telefonfülkék az utcákon, és mennyibe kerül ez a cégnek

A Magyar Telekom első negyedévi adatai szerint összesen 4389 nyilvános távbeszélő-készüléket üzemeltet.

A Kisalföld annak nézett utána, hogy miért vannak még nyilvános telefonfülkék. Először is Győr-Moson-Sopron vármegyében 270 üzemelő nyilvános távbeszélő-készülék található.

A korábbi havi 10 óráról mára húsz percre csökkent egy nyilvános készülék használati ideje. Egy készülékről havonta átlagosan kevesebb, mint ötven hívást kezdeményeznek. Azonban annak ellenére, hogy a mobilhasználat miatt a fülkék forgalma jelentősen visszaesett, nyilvános készülékekről még mindig érkezik – havonta átlagosan egy – hívás az ingyenesen hívható segélyhívó számokra - kapott tájékoztatást a lap.

A szabályok szerint a Magyar Telekomnak minden háromezer főnél kisebb lélekszámú településen legalább egy nyilvános állomást, továbbá minden megkezdett háromezer fő után továbbiakat működtessen. Ám ebben a közeljövőben változás állhat be.

A Magyar Telekom szolgáltatási területén jelenleg is folyik az üzemelő nyilvános távbeszélő állomások mennyiségének áttekintése, racionalizálása, melynek keretén belül várhatóan több – az egyetemes kötelezettségen túli – telefonkészülék és telefonfülke leszerelésére, illetve típuscseréjére sor kerül.

A cég betartja a szabályokat, de arra számít, hogy azok rá nézve enyhülnek.

Budapesten tavaly 400, vidéken 50 fülkét szereltek le,

a meglévők fenntartása pedig évente 350 millió forintjába kerül a cégnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×