eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Árellenőrző alkalmazás egy mobiltelefonon az idén július elsején indult online árfigyelő rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztatón a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én. Az online árfigyelő rendszer hatékony fejlesztésnek bizonyult az infláció letörésére, arra, hogy hatékonyan vegyük föl a szankciós inflációval szemben a versenyt – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Nyitókép: Lakatos Péter

Saját bevásárlólistával bővült az online árfigyelő

Több funkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólistával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő.

Mostantól az árfigyelő már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók saját bevásárlólistát állítsanak össze, melynek a kosárértékét naponta figyelhetik.

Így nem kell többé sok időt tölteni a szokásos bevásárlás előtt az árak összehasonlításával, mert a rendszer minden szükséges információt egy helyen biztosít.

Ezt Rigó Csaba Balázs a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke jelentette be a nemzeti versenyhatóság podcastjában - írja a Portfolio.hu.

Több, mint 1,2 millió egyedi látogatója van eddig az online árfigyelőnek

Július elseje óta érhető el a GVH által működtetett online árfigyelő adatbázis. A honlapon hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi fogyasztói árakat a látogatók.

A július elsejei indulás óta az egyedi látogatók száma már megközelíti az 1,2 milliót. A látogatók átlagosan 4 perc 10 másodpercet töltenek el az oldalon,

Hamarosan lehet már majd helyre is szűrni

Az online árfigyelőben folyamatosan fejlesztik a megjelenítés, illetve a szolgáltatás térképes funkcióját is.

A jövőben lehetőség lesz például csak a környékbeli boltok termékeire szűrni, illetve a tervek között szerepel az árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×