eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (b) és Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) az atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ előtt 2023. augusztus 17-én. Mintegy ezren vesznek részt az augusztus 19-én kezdődő sportesemény egészségügyi biztosításában.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Így készül a mentőszolgálat az atlétikai vb-re

Mintegy ezren vesznek részt a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításában – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Csató Gábor elmondta, elkülönített pluszkapacitással készülnek a világbajnokságra, az ország számos pontjáról érkeznek munkatársaik a sporteseményre, amin naponta változó számú mentőegységgel lesznek jelen.

Az OMSZ mellett a honvédkórház munkatársai is részt vesznek a világbajnokság egészségügyi biztosításában – fűzte hozzá, rámutatva arra, hogy egy ilyen sporteseményen szükség lehet speciális sportorvosi tudásra, valamint traumatológusokra és radiológusokra is.

Csató Gábor azt mondta, hogy szombaton és vasárnap több mint ötven mentőegység vesz majd részt a világbajnokság egészségügyi biztosításában.

A világbajnokság biztosítása nem érinti negatívan a magyarországi mentést

– hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy az egyes programelemekhez speciális mentési terveket készítettek.

Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „jó kezekben lesz mindenki”, aki az atlétikai világbajnokságon akár nézőként, akár versenyzőként vesz majd részt.

Szervezőként mindent megtesznek azért, hogy ne legyen dolguk a mentőknek - mondta, hozzátéve: készülnek kánikulára és viharra is.

Németh Balázs kijelentette, hogy ez a legnagyobb sportesemény, amelyet az OMSZ biztosít, hiszen az atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×