eur:
379.04
usd:
348.7
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Új helyre került traffipax a Váci úton

A korábbi berendezést megrongálták, ezért most vandálbiztos helyre szerelték át.

Alig három éve telepítettek két új sebességmérőt a Váci útra, ahol gyakoriak az illegális gyorsulási versenyek is. A kamerák mindössze három hónap alatt háromezer gyorshajtást rögzítettek. A kamerákat azonban megrongálták. A belváros felé vezető oldalra kihelyezett eszközt még tavaly novemberben rongálták meg, a másik kamerát idén februárban törték be.

A javítás helyett inkább leszerelték az összetört kamerát és újat telepítenek a helyszínre, ezúttal sokkal védettebb helyre, magasra a sávok fölé – vette észre a vezess.hu. Az új elhelyezésű kamera így nemcsak nagyobb biztonságban lesz, hanem messzebbre is lát majd.

2023 súlyos számokat mutat a gyorshajtások tekintetében, Az első félévben 408 854 alkalommal szabott ki gyorshajtásos bírságot a rendőrség, ami jelentős, 40,3 százalékos növekedés 2022 első feléhez képest.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×