eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Magyar Nemzeti Galéria épülete a Budavári Palotában, előtérben Savoyai Jenő lovas szobra, Róna József alkotása 2020. május 13-án. Az épület, amelyben az első kiállítás 1975-ben nyílt meg, szinte tökéletesen őrzi az 1970-es évek akkoriban legmodernebbnek tekintett belsőépítészeti arculatát, a kor reprezentatív állami építészetének stílusát.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Baljós hírek az ország egyik vezető múzeumáról

A Magyar Nemzeti Galéria épülete két napja zárva van, a bejáratnál kihelyezett papírokon „váratlan technikai okokra” hivatkoznak.

A 444.hu egyik olvasójának érdeklődésére az intézmény közönségszolgálata azt közölte, a „technikai hibát” még nem tudták elhárítani, így azt sem tudják megmondani, mikor nyithat ki ismét az ország egyik vezető múzeuma. A lap több forrásból is úgy értesült, hogy a váratlan technikai ok azt fedi, hogy az épület az elmúlt napok jelentős esőiben beázott.

A híroldal egyik forrása – aki amúgy nem járt az épületben, csak az ott dolgozó ismerősétől hallott a történtekről – úgy nyilatkozott, hogy valamennyi kiállítás beázott, és hogy a falakon folyó víz műtárgyakat is elért, így például a Gulácsy-kiállítás bizonyos képeit is át kellett telepíteni.

A 444 szerint a mostani beázás nem az első, az elmúlt években nagyobb zivatarok idején a Magyar Nemzeti Galéria rendszeresen beázik. Az MNG egyelőre nem adott ki bővebb tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×