eur:
393.16
usd:
362.37
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A Magyar Nemzeti Galéria épülete a Budavári Palotában 2020. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Valóban beázott a Magyar Nemzeti Galéria - friss hírek a műkincsekről és az újranyitásról

Az elmúlt napok rendkívül heves esőzései után a Magyar Nemzeti Galéria több kiállítótere is beázott, de az intézmény és az épület vagyonkezelését ellátó Várkapitányság illetékes szakemberei intézkedéseinek köszönhetően a műtárgyállományt semmiféle károsodás nem érte - közölte megkeresésünkre az intézmény.

Ahogy arról beszámoltunk "technikai okok miatt" zárva tábla fogadta a látogatókat, egy forrás szerint képeket kellett levenni a falról, hogy biztonságban legyenek.

"A Nemzeti Galéria az 1970-es évek közepén az egykori Királyi Palota falai között, az akkori időszak technológiai színvonalán és megoldásaival kialakított terekben kapott elhelyezést. Az épület műszaki állapota miatt időigényes a beázás pontos okainak feltárása, ezért a kiállításokat átmenetileg, valószínűleg a hét második feléig zárva tartjuk" - írták a válaszukban.

A galéria szerint ez az esemény is megerősíti, hogy a gyűjtemény számára maradéktalanul biztonságos üzemeltetési körülmények miatt is szükség van az Új Nemzeti Galériának a Liget Budapest Projekt keretében, az egykori Petőfi Csarnok helyén megépíteni tervezett új, korszerű múzeumépülete mielőbbi megvalósítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×