eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
fotó: Baleset-infó
Nyitókép: Baleset-infó

Idős asszonyt gázolt halálra a villamos a belvárosban, folyik a vizsgálat

Elszabadult a 2-es villamos egy szerelvénye. A műszaki meghibásodás következtében a szerelvény elgázolt egy idős asszonyt, aki meghalt a balesetben.

Szerda este pár perccel 20 óra előtt tragikus kimenetelű baleset történt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban – számolt be a baleset-info.hu.

A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – a vezető elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni. A jármű így haladt tovább a Belgrád rakpart felé, amikor az idős asszonyt – aki egy Közvágóhíd felé tartó járműre készült felszállni, és emiatt a síneken átvezető járdaszakaszra lépett – magával sodorta. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ám

az életét nem sikerült megmenteni.

A szerelvény csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. A rajta utazók közül senki nem sérült meg, a villamosvezetőt azonban sokkos állapotban szállították le - aki utóbb már nem tudta biztosan megmondani, hogy használta-e a hangjelzést az ütközés idején.

Az incidenst követően a rendőrség lezárta 2-es, a 2B és a 23-as villamosok szakaszát a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között, az utasok pótlóbusszal közlekedhettek.

Műszaki szakértő bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálják a budapesti Fővám téren történt villamosbaleset körülményeit – közölte a tragédia után Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu érdeklődésére.

Fotó: Baleset-info.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×