eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Baleset-infó
Nyitókép: Baleset-infó

Idős asszonyt gázolt halálra a villamos a belvárosban, folyik a vizsgálat

Elszabadult a 2-es villamos egy szerelvénye. A műszaki meghibásodás következtében a szerelvény elgázolt egy idős asszonyt, aki meghalt a balesetben.

Szerda este pár perccel 20 óra előtt tragikus kimenetelű baleset történt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban – számolt be a baleset-info.hu.

A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – a vezető elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni. A jármű így haladt tovább a Belgrád rakpart felé, amikor az idős asszonyt – aki egy Közvágóhíd felé tartó járműre készült felszállni, és emiatt a síneken átvezető járdaszakaszra lépett – magával sodorta. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ám

az életét nem sikerült megmenteni.

A szerelvény csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. A rajta utazók közül senki nem sérült meg, a villamosvezetőt azonban sokkos állapotban szállították le - aki utóbb már nem tudta biztosan megmondani, hogy használta-e a hangjelzést az ütközés idején.

Az incidenst követően a rendőrség lezárta 2-es, a 2B és a 23-as villamosok szakaszát a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között, az utasok pótlóbusszal közlekedhettek.

Műszaki szakértő bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálják a budapesti Fővám téren történt villamosbaleset körülményeit – közölte a tragédia után Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu érdeklődésére.

Fotó: Baleset-info.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×