eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Piknikkel adják át pénteken a felújított Lánchidat

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán számolt be arról, milyen programok várják az érdeklődőket a hídavatás alkalmából. Péntek este díszkivilágítás is lesz.

Az újjáépített Lánchíd megkapta a teljes körű forgalomba helyezéshez szükséges hatósági engedélyeket, így a gyalogosok péntek déltől már átkelhetnek a híd két oldalán végigfutó járdákon, valamint az éppen arra járók birtokba vehetik az átépített, a korábbinál biztonságosabb gyalogos-, illetve gyalogos-kerékpáros aluljárókat is.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán a hídavatás alkalmából piknikre hívta az érdeklődőket. A politikus közölte: programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással ünneplik meg pénteken, hogy a fővárosiak újra birtokba vehetik a Lánchidat. Mint posztjában írja,

sötétedés után díszkivilágítással készülnek.

A pesti oldalon gyereksátort is felállítanak, benne egy különleges Lánchíd LEGO-építmény is helyet kap. A kicsiket színezővel, rejtvényekkel, különböző meglepetésekkel várják, míg a felnőttek, családok csoportos, vezetett sétán ismerhetik meg, milyen lett a felújítás végeredménye.

A főpolgármester bejegyzéséből kiderül az is, hogy pénteken a hídmester irodájába is be lehet majd menni.

A hídon nemcsak a négy megszépült kőoroszlánnal, hanem két fényoroszlánnal is találkozhatunk.

„A hangulatot utcazenével fokozzuk, ehhez fellépőket várunk“ – zárta posztját Karácsony Gergely.

Korábban bejelentették, hogy miután véget ért a dunai átkelő felújítása, a kivitelező a napokban befejezi az utolsó simításokat, kisebb javításokat, a felvonulási területen álló konténerváros bontását, majd a terület helyreállítását követően elbontják az azt határoló palánkkerítést.

A járdákat 2021. március 17-én zárta le a kivitelező A-Híd Zrt., hogy elvégezze a felújításhoz szükséges előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. A hidat és környezetét csak 2021. június 16-án zárták le teljesen.

A Lánchíd megújult útpályáján 2022. december 16-a óta közlekedhetünk autóbuszokkal, taxival, motorral, kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek is áthaladhatnak rajta. A budapestiek döntése alapján – továbbá civil és szakmai szervezetek egyetértésével – a felújítás befejezése után is marad a jelenlegi forgalmi rend az útpályán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×