eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A II. kerület új parkolókat alakít ki

A parkolás a II. kerületben is komoly gondot okoz. A polgármester ezért úgy döntött, hogy kizárólagos lakossági parkolóhelyeket hoz létre bizonyos övezetekben.

Miután 2023. januárjától teljesen átalakították a II. kerület parkolási rendjét, most újra belenyúlt az önkormányzat az eddig rendszerbe. A polgármester szerint erre azért volt szükség, mert tarthatatlanná vált a Törökvész út, a Vérhalom tér és a Pasarét környékének zsúfoltsága.

Azzal, hogy januárban a kerület belsőbb részeiben kitolták a pakolási időt, illetve megemelték a díjakat, jócskán megterhelték a kerület külső részeit. Mindenki az övezetek határán igyekezett letenni autóját azok után, hogy a belsőbb kerületekben már igen magasak lettek a díjak, és este 10-ig kell fizetni.

"Budapesten először a II. kerületben létesítettünk külön parklókat az itt lakók részére a fizetős övezeten kívül."

– jelentette be Őrsi Gergely polgármester a közösségi média oldalán.

A csak a helyiek által használható kizárólagos lakossági várakozóhelyeket augusztusban kijelölik és szeptember elsejétől már használni is lehet majd azokat. Ezeken a területen ugyanakkor továbbra is lesznek olyan várakozóhelyek, ahol bárki megállhat.

A szükséges forgalomtechnikai tervek elkészültek a tavasz végén, majd azt az illetékes közútkezelő engedélyezte. Így most az érintett területen elkezdték kihelyezni a szükséges táblákat, amelyek szabályozzák, mely terület áll majd rendelkezésre a kizárólagos lakossági várakozáshoz az ott lakók részére.

Az új zónákba érvényes engedélyeket 2023. augusztus 07. és augusztus 31. között lehet kiváltani a Városüzemeltetési Igazgatóság Törökvész út 6/a sz. alatti irodájában.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×