eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Az Alkotmánybíróság - Magyarország jogalkotói hatalmat korlátozó, bírói jellegű szervezete - épületének bejárata a főváros I. kerületében, a Donáti utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Augusztustól fontos változás jön az Alkotmánybíróságon

Augusztus elsejétől módosul az alkotmányjogi panasz benyújtására vonatkozó egyik fontos szabály.

Az Alkotmánybíróság közlése szerint az alaptörvény-ellenes bírói döntés ellen az egyedi ügyben érintett személy vagy szervezet az alkotmányjogi panaszt hamarosan kizárólag az ügyben eljáró elsőfokú bíróság útján terjesztheti elő – vette észre a 24.hu.

Az alkotmányjogi panasz benyújtására közvetlenül az Alkotmánybíróságon már nem lesz lehetőség, az Alkotmánybíróságon benyújtott alkotmányjogi panaszokat az Alkotmánybíróság nem küldi meg az elsőfokú bíróságnak, és eljárást sem indít az ügyben.

Az Alkotmánybíróság emlékeztet rá, hogy főszabályként akkor nyújtható be alkotmányjogi panasz, ha az indítványozónak az alaptörvényben biztosított jogát bírósági döntéshozatalnál sértették meg, de kivételesen akkor is be lehet nyújtani, ha az indítványozót az ügyében bírói döntés nélkül, közvetlenül hatályosuló jogszabály miatt érte jogsérelem.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×