eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Huawei „Tech4Value - ICT Day”, azaz Technológia az értékért elnevezésű konferenciáján és technológiai kiállításán a II. kerületi Haris Parkban 2023. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy Márton a Huaweinél tett látogatást

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a tárca delegációja a Huawei pekingi Bemutató Központjába látogatott, ahol Csang Henkannal, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnökével folytatott megbeszélést - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Azt írták, a tárgyaláson részt vett Vej Hie Kao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanju Si, a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is.

A látogatás központi témája az ipar digitális átalakulása volt, amely kitörési pont szerte a világban. A miniszter a közlemény szerint kifejtette, a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak "zölddé" és "digitalizálttá" kell válniuk, Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni.

Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő 10 uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve - mondta. Nagy Márton közölte, ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a kormány stratégiai partnere, a Huawei, amely 2000 családnak biztosít megélhetést hazánkban.

A miniszter hozzátette, hogy a cég teljesítménye példaértékű: több mint 170 országban van jelen, 3 milliárd embert szolgál ki és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×