eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (j3), Aleksander Jevsek szlovén fejlesztési és európai uniós kohéziós politikai miniszter (j2), valamint Máthé László Eduárd lendvai főkonzul (b), Pál Attila (Fidesz-KDNP), a Zala megyei közgyűlés elnöke (b2), Vigh László fideszes országgyűlési képviselő (b3) és Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZMKIK) elnöke (j) az iparkamara és a Muravidéki Gazdasági Kamara magyar-szlovén gazdaságfejlesztési fórumán és üzletember-találkozóján Lentiben 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Erősít a magyar kormány Afrikában

Új miniszteri biztos és más lépések a politikai jelenlét növeléséért.

Az afrikai Száhel-övezet szerepe egyre fontosabbá válik humanitárius, migrációs, biztonsági, külgazdasági szempontból, ezért a magyar kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a politikai jelenléte megerősítésére a térségben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Azbej Tristan emlékeztetett, a Hungary Helps Program a régió több országában indított humanitárius és gazdaságfejlesztési programokat, legutóbb Nigerben a katolikus egyház iskolájában adtak át humanitárius adományt. Megerősítették a konzuli jelenlétet a térségben, múlt héten Magyarország és Niger védelmi együttműködést kötött.

Máthé László Eduárd személyében a szubszaharai térségben megvalósuló tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztost neveztek ki.

(Máthé - nyitóképünkön - hivatásos diplomata, dolgozott a ljubljanai nagykövetségen, volt nagykövet Kenyában, a közelmúltig pedig a lendvai magyar főkonzulátust vezette. Július 1-gyel lett miniszteri biztos.)

Továbbá Magyarország keresi a Szudánban egyre súlyosabb mértéket öltő erőszak regionális hatásaira adható humanitárius választ - áll a bejegyzésben.

Azbej Tristan kiemelte: "Afrika jövője kihat a mi jövőnkre is. Elvünk, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×