eur:
389.63
usd:
361.82
bux:
68511.54
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. A kormányfő mögött balról Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetője, jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Miniszterelnöki interjú élőben Brüsszelből

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelezte: a péntek reggeli interjúra ezúttal is sor kerül. Mivel a miniszterelnök jelenleg a kétnapos EU-csúcson tartózkodik, Brüsszelből lesz hallható a beszélgetés.

"Élőben Brüsszelből" - a miniszterelnök az EU-csúcsról jelezte, hogy most pénteken is sor kerül az interjúra.

Brüsszelben kétnapos csúcstalálkozót tart a tagország állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács. Az ülés megkezdése előtt Orbán Viktor a Facebookon posztolt egy videót, amelyben arról beszélt, a helyszínen most mindenki azt a kérdést feszegeti: hová lett a pénz?

"Az Európai Bizottság benyújtott egy költségvetési módosítási javaslatot, és újabb súlyos százmilliárdok befizetését kéri a tagállamoktól. Hogy jöhetett létre ez a helyzet, hogyan sodorhatták a csőd szélére az Európai Uniót?" – tette fel a kérdést a miniszterelnök, majd azt sorolta, hogy 50 milliárd eurót kér a bizottság még Ukrajnának, miközben Orbán Viktor szerint az eddig nyújtott támogatásról sem tudnak elszámolni, szintén jelentős összeget akar az unió a tagállamoktól, hogy ki tudják fizetni a korábban felvett hitelek kamatait. A miniszterelnök kiemelte: ezek azok a hitelek, amelyekből Magyarország és Lengyelország eddig egy "fityinget "sem látott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t - számolt be róla az eladó. A 87 méter magas irodaépület több mint 150 millió eurós (kb. 58 milliárd forint) vételára az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×