eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagy döntés: kizárólag helyiek parkolhatnak a VIII. kerület egyes részein is

A józsefvárosi önkormányzat júniusi bizottsági döntése után megkezdődhet a kizárólagos lakossági parkolózónák bevezetése, először a Palotanegyedben.

Kizárólag helyiek által parkolható zónák létesülnek a Józsefvárosban, elsőként a Palotanegyedben. Mint Rádai Dániel, a kerület alpolgármestere az InfoRádióban elmondta, a zóna technikai és jogi környezetét tekintve nem különbözik attól, amit más kerületekben egyre gyakrabban látni.

"A döntést tavaly szeptemberben már meghoztuk, amikor parkolási stratégiát fogadtunk el. Hasonló a működés, mint a VI., V., XIII., VII., IX. kerületben: este 6-tól reggel 7-ig a parkolóterület helyeinek 30 százalékán csak a lakossági engedéllyel rendelkezők várakozhatnak" – részletezte Rádai Dániel.

Az első zóna a József körút és a Múzeum körút közötti terület, a 30 százalékot pedig "tömbönként" számolják.

"Arról nincsen szó, hogy az egész területen három utca csak ilyen vagy csak olyan, háztömbönként kell tartani az arányt" – tette világossá.

Az ott élőknek nincs tennivalójuk, a műszaki intézkedés is egyszerű, KRESZ-táblákat kell kitenni.

"Fogjuk publikálni a tervet közérthető formában is, látszani fognak az adott helyek" – folytatta.

Koncentrált rakodóterületeket is létrehoznak, de ezt még a Budapest Közúttal egyeztetni kell, mert nagyon bonyolult a helyzet. "Mi úgy gondoltuk önkormányzatként, hogy a fuvarozás, áruszállítás az, aminek kell helyet találni. Az ismert igényekből fakadóan szükség van ilyen pontokra."

A Molnár Ferenc kéttannyelvű általános iskola előtt pedig "puszi és pá" parkolóhelyeket hoznak létre – mondta még. Minden általános iskolához terveznek ilyet, a folyamatot felgyorsítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×