eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Új fejlemény a Magyarországra hozott ukrán hadifoglyok ügyében

Hárman visszatértek Ukrajnába azok közül, akiket két hete hoztak Magyarországra orosz hadifogságból.

Ahogy arról az Infostarton többször is beszámoltunk két héttel ezelőtt ukrán hadifoglyokat szállítottak Magyarországra. Akkor arról lehetett tudni, hogy az Orosz Ortodox Egyház közvetítésével kerültek át hozzánk.

Diplomáciai botrány lett a helyzetükből, mert nem volt világos, hogy Ukrajna tudott-e az akcióról. A hír megjelenése után Semjén Zsolt azt mondta:

Emberi és hazafias kötelesség volt a kárpátaljai hadifoglyok Magyarországra szállítása.

Mostanra kiderült, hogy a héten közülük hárman hazamentek. Erről több fotó jelent meg a Twitteren.

A hírt egyébként Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője jelentette be közösségi oldalán.

A Mandiner emlékeztet arra, hogy az orosz egyház korábbi közleményében azt írták: "Őszentsége Kirill moszkvai és összoroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították".

Az akcióban részt vett a Moszkvai Patriarchátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának elnöke, Antal Volokolamszki metropolita és a Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának tanácsadója, Nyikolaj Balasov főpap is.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×