eur:
385.39
usd:
354.96
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Szalai Zoltán főigazgató beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) évnyitóján az újbudai Flamenco Hotelben 2021. szeptember 9-én.MTI/Máthé Zoltán
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szalai Zoltán: sem az operatív vezetésben, sem a könyvek tartalmában nem lesz változás a Librinél

A Libri Csoport új többségi tulajdonosa azt mondta, az MCC-nek van saját könyvkiadója, és váltással nem céljuk több kötetüket ezáltal eljuttatni az olvasókhoz.

"Az MCC már eddig is kisebbségi tulajdonosa volt a Librinek. Mi ebben egy stratégiai befektetést láttunk. A Libri egy nagyon jól működő cég, kiváló munkatársak dolgoznak ott, kiváló könyveket ad ki és nagyon eredményesen működik. Éppen ezért az MCC szempontjából ez egy jó befektetés" - mondta az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

Szalai Zoltán szerint a kultúrához, a könyvhöz való hozzáállás, a magyar könyvpiac fejlesztése illik az MCC profiljához. Oktatással, kultúrával, kutatással foglalkoznak, és ilyen módon ez a befektetés az MCC-hez nemcsak az üzleti szempontok, hanem a tudás és a hozzáállás miatt is közel áll.

Többségi tulajdonosként úgy látják, a cég az elmúlt években kiválóan működik, a menedzsment jól ellátja feladatát, és azt szeretnék, hogy ez folytatódjon, a jövőben pedig fejlődjön a Libri, és a kereskedelmi és kiadói oldalon ellátott minőségi munkát még magasabb színvonalon folytassa.

Szalai Zoltán elmondta, hogy

a csoport operatív irányításában nem terveznek változtatást, a vezetőkkel évek óta igazgatósági szinten együtt dolgoznak.

Úgy véli, kölcsönösen elmondható, hogy jó munkakapcsolat alakult ki, és ezt szeretnék a jövőben is folytatni.

A könyvkínálat tartalmán sem terveznek változtatást a jövőben. A Librinek minden piaci igényt ki kell szolgálnia, tehát, ha valaki bemegy könyvet vásárolni, a keresett könyvet megtalálhatja.

Az MCC-nek van egy saját tulajdonú könyvkiadója, az MCC Press, aminek a Librihez nincs köze azon kívül, hogy - más könyvkiadókhoz hasonlóan - kiadóvállalatként szerződésben áll vele, mint kereskedőpartnerrel. Az MCC 50-70 kötetet jelentet meg évente. "Nagyon büszkék vagyunk rájuk, azt gondoljuk, hiánypótló kötetek és olyanok, amelyek ha fiatalok, egyetemisták kezébe kerülnek, akkor különböző társadalomtudományi, bölcsészettudományi szakterületeken egyedi olvasmányélményt nyújtanak".

Szalai Zoltán elmondása szerint

olyan céljuk nincs, hogy a többségi tulajdonrész megszerzésével szélesebb körben juttassák el az olvasókhoz a kiadványaikat.

Az MCC könyveit most is forgalmazzák a nagy kereskedőcégeknél, saját webshopot is üzemeltetnek, megjelennek a könyvvásárokon, fesztiválokon, a rendezvényeiken standolnak és meg lehet vásárolni a pultoknál a kiadványaikat.

"Ezeket a jövőben is ugyanilyen módon kívánjuk terjeszteni, és reméljük, hogy a jövőben is minél több olvasó dönt úgy, hogy az MCC Press könyveit megvásárolja" - tette hozzá a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×