INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

libri

2021.04.08. 14:50

Kettős céllal szállt be az MCC a Libri-Bookline Csoportba

Március 24-én a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány lett a Spéder Zoltán közvetett tulajdonába tartozó Libri-Bookline Csoport stratégiai kisebbségi tulajdonosa. Az adásvétel felveti annak lehetőségét is, hogy a vállalatcsoport a Kárpát-medencében is terjeszkedjen – mondta az InfoRádiónak az alapítvány Üzleti Ismeretek Műhelyének vezetője.
2020.05.17. 16:15

Grecsó Krisztián: az örökbefogadás az én sorsom is

Grecsó Krisztián Vera című regénye kapta idén a Libri irodalmi közönségdíjat. A József Attila-díjas író szerint a könyv népszerűsége azt jelzi, fontos az olvasóknak, hogy létezik olyan magyar kortárs irodalom, amely mai nyelven beszél a mostani világról és a problémákról.
2020.05.16. 12:01

Láng Zsolt: úgy éreztem, Bolyai ott ül a szobámban

Láng Zsolt Bolyai című nagyregényéért nyerte el idén a Libri Irodalmi Díjat. A Jelenkor Kiadó gondozásában tavaly megjelent könyv két férfi életének párhuzamos története, Bolyai János matematikusé és az új könyvében Bolyaival foglalkozó íróé. Láng Zsolt úgy fogalmazott, a könyv azt mutatja be, hogyan válik a valóságból irodalom.
2019.06.03. 18:50

Már szerkesztés alatt állt a legújabb Térey-verseskötet

Sárközy Bence kiadóvezető a hajnalban elhunyt író-költőre emlékezve az InfoRádióban elmondta, Térey János jelentős életművet alkotott, van és kell is mit olvasni, nélküle nincs kortárs irodalom. Szerda este 8 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumba várják az emlékezőket.
2019.05.19. 11:25

Szvoren Edina: te csinálod a világot, ez a motiváció

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete kapta idén a Libri Irodalmi Díjat. Az írónő az infoRádióban elmondta, nem az érdekli, amit már tud, hanem az az izgalmas, amit töredékek alapján fel tud építeni.
2018.09.29. 10:36

Éjszaka a könyvesboltban

Könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket szombaton, az Olvasás Éjszakáján.
2018.05.21. 16:41

Bödőcs Tibor: ezekkel az írásokkal lehet játszani

Mikor Bödőcs Tibor édesapját megkérdezték arról, mit szól hozzá, hogy a fia már ír is, annyit felelt: addig se iszik. Ez lett Bödőcs első könyvének címe, amelyben a magyar- és világirodalom nagyjainak stílusában írt mai történeteket. A könyv elnyerte a Libri Irodalmi Közönségdíjat. Bödőcs Tibor azt mondta: nem számított ekkora sikerre.
2018.05.19. 20:23

Díjazták a hallgatások és elhallgatások könyvét

Három nő és egy férfi történetén keresztül kalauzolja el az olvasókat az `50-`60-as évek erdélyi kisebbségi világába Tompa Andrea Omerta című regénye, amely a héten elnyerte a Libri Irodalmi Díjat. Károlyi Csaba irodalomkritikus, a zsűri tagja úgy véli: az Omerta szenvedélyesen beszél, és Tompa Andrea erős nyelvet teremtett ehhez a szenvedélyességhez.
2017.03.14. 05:40

Még mindig az évkezdésnél tartunk

Februárban is az úgynevezett évkezdő könyveket vették leginkább az olvasók, így a pszichológiai, és az egészséges étkezésről szóló népszerű kötetek közül számos ott virított a Bookline toplistáján - mondta a Libri-Bookline pr-menedzsere. Jávor Zsófia hozzátette: a februári lista különlegessége, hogy a könyves és az e-könyves lista teljesen eltér egymástól.
2016.12.22. 16:12

A karácsony a könyvpiac ünnepe is

A legnagyobb forgalom az év utolsó két hónapjában van - mondta a Libri-Bookline vezérigazgatója. Kovács Péter hozzátette: idén is pár százalékos emelkedés várható a könyvpiacon, ahogy az elmúlt pár évben ez történt.
2016.09.13. 21:50

Thrillereket és mesekönyveket habzsoltunk a nyáron

Meg nem írt könyv, szerelmes regény és szépirodalom egyaránt helyet kapott a bookline augusztusi könyves toplistáján - mondta el az InfoRádiónak Jávor Zsófia, a Libri-Bookline PR menedzsere.
2016.05.31. 16:20

Libri Bookline lett a Libri-Shopline-ból

A kultúra felé fordulását nevében is láttatni kívánja: 2016 májusától Libri Bookline a cég neve. A cégcsoport 2015-ben megfogalmazott víziója és missziója szerint a vállalat életének középpontjában a kultúraközvetítés előtérbe helyezése és az olvasás népszerűsítése áll - áll a társaság közleményében.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018