eur:
389.28
usd:
367.37
bux:
55557.08
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Facebook/MKIF Zrt. - Az ország útja

Ennél a két műveletnél leesett az autópályafenntartók álla - videó

"Pár napja két olyan esemény is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket" - vezette fel a rossz példák sorát gazdagító dupla videóját az MKIF.

Az autópályákat üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. a közösségi oldalán számolt be két hajmeresztő szabálytalanságról.

Az elsőben egy traktor - egy kisteherautó kíséretében - felhajtott a pályára Tiszapüspökinél, 12 kilométeren át nyomta a gázt némileg "pattogva" az úton, majd a besenyszögi kihajtón elhagyta a pályát. Márpedig traktor nem közlekedhetne az autópályán.

A második videó jóval cifrább: ezen az látszik, amint egy konténeres autó vontatmánya menet közben a külső sávban egyszerűen leesett, megpördült, és a belső sávban állt meg. Szerencsére a teherautó mögött haladó autóknak és vezetőiknek sem lett semmi bajuk a lélekjelenlétüknek köszönhetően.

Kezdődött viszont egy kínszenvedéses "hadművelet", ugyanis a teherautó sofőrje ahelyett, hogy a 112-t vagy az adott szakaszoz tartozó MKIF-diszpécsereket hívta volna, félrehúzódott a padkára, pár perccel később beállt a belső sávba, és visszatolatva megpróbálta felvenni elveszett rakományát. Mivel ez elsőre nem sikerült, újból kiállt a padkára, másik rakományát lerakta, és ismét bement az "elkódorgottért". Aztán persze kellett a másik is, szóval visszaállt a padkára, összeszedte, majd elhajtott.

Mindez képeken:

"Ilyenkor egy jól ismert reklám részlete jut eszünkbe: DE MIÉÉÉRT?!" - tette fel a kérdést az MKIF a bejegyzésben, és hozzátette: mindkét esetben értesítették a kollégáik a rendőrséget, akik intézkedés alá vonták az említett események szereplőit.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×