eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook/Fabó Péter

Pánik a Balatonon: új eszközt vetnek be a veszélyes vaddisznók ellen

Balatonalmádiban a polgármester állított csapdát a városban portyázó vaddisznóknak.

Egy csapóajtóval ellátott erős faszerkezetet állíttatott fel Balatonalmádiban Fabó Péter polgármester. A vaddisznócsapdára azért volt szükség, mert a város utcáin csatangolnak az anyakocák a malacaikkal – írja a likebalaton.hu.

Egyre több vad jelenik meg az emberek lakta területeken a Balaton környékén is. Balatonalmádi sem kivétel. Nemrég le is videózták, ahogy a város északi részében fekvő Bartók utcán két nagy vaddisznó tucatnyi kismalaccal menekült a sötétben érkező autó elől.

Fabó Péter polgármester a Facebook-oldalán jelentette be a vaddisznócsapda felállítását. “Remélem, hogy a csapda hatékonyan működik majd. Biztos vagyok abban, hogy a csapdázás segíti problémáink megoldását, de a problémát megszüntetni nem fogja. Ezért minden illetékes döntéshozónak és szakembernek levelet írtam, hogy üljünk össze és lépjünk tovább.”

Hasonló csapdát állítottak fel az előző években a környező településeken, például Révfülöpön. A szerkezet úgy működik, hogy takarmányt szórnak a csapda közepére, és a belsejében lévő vékony zsinórhoz hozzáérő vaddisznók működésbe léptetik a csapóajtót, ami bezárul. Ezután a vadásztársaság szakemberei ketrecet raknak a csapóajtó elé, majd elszállítják az állatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×