eur:
381.98
usd:
353.62
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Young caucasian woman smiling with thumbs up while taking a selfie or having a video call on her cell phone from her sofa at home. Technology concept.
Nyitókép: Getty Images/Israel Sebastian

Mobilosokat érintő fontos változásra figyelmeztet a Yettel

A Telekom és a Vodafone után a cég megteszi a lépést.

Hamarosan megszünteti a 3G hálózatát a Yettel. Fokozatosan, elsőként dunántúli területeken kapcsolja le a mobilhálózatot. A folyamat év végén záródik – írja a haszon.hu.

"Ezzel a teljes 3G szolgáltatásunk kivezetésre kerül az országban, ami érinti mind a külterületi, mind a városi területeket is. Mint ismert, a tavalyi évben végrehajtottuk a 3G szolgáltatásunk 900 MHz frekvenciasávban üzemelő részének lekapcsolását, ami jellemzően vidéki, ritkán lakott területeket érintett.

Elsőként 2023. május 15-én a Balaton és a Velencei-tó környékén kapcsoljuk le a 3G-hálózatunkat, amely érinti Veszprém és Székesfehérvár teljes területét is"

– írja közleményében a Yettel.

Hozzáteszik: a teljes 3G-hálózat lekapcsolása után legalább 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkezniük az ügyfeleiknek, hogy használhassák a hálózatukat. A régi típusú SIM-kártyák díjmentesen lecserélhetők a Yettel ügyfélszolgálati pontjain, valamint a vállalati ügyfelek a cserét online is intézhetik. A magyarországi mobilszolgáltatók közül ezzel utoljára a Yettel hagyja maga mögött a 3G-s mobilhálózatát.

Díjemelés a Yettelnél

A Telekommal és a DIGI-vel megegyező mértékben, 14,5 százalékkal növelte csomagjai tarifáit a Yettel március 14-én. Az emelés a számlás hangalapú és hordozható internet csomagok havi díjaira vonatkozik. Az ezt a napot követő első számlában látható a díjkorrekció időarányos része. Az április 14-e utáni számlákban már a teljes havidíj a korrigált díjjal fog szerepelni.

A forgalmi díjakat, azaz a perc- és SMS-díjakat, valamint a kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti. Az áremelés nem vonatkozik az idén március 2-án bevezetett, az új lakossági hang és mobilinternet tarifa-portfóliókra, amennyiben valaki időközben az új tarifák egyikére váltott. Emellett az otthoni internet (OtthonNet) csomagok díjai is változatlanok maradnak.

Egyéb részletek itt olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×