INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

vasút

sztrájk

németország

máv

Berlin, 2015. május 21.Vonatok vesztegelnek a berlini főpályaudvaron 2015. május 21-én, a Deutsche Bahn vasúttársaság mozdonyvezetőinek szakszervezete (GDL) sztrájkjának utolsó napján.(MTI/EPA/Paul Zinken)

Vasúti sztrájk jön, a magyar utasokat is érinti

Infostart

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban március 27-én, hétfőn 24 órás munkabeszüntetésre kerül sor.

Sztájk miatt hétfőn 0-tól 24 óráig a német vasúti hálózaton távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani. A munkabeszüntetés már érinti a vasárnap este Németország felé induló, valamint a kedd reggel Németország felől érkező nemzetközi vonatokat is. A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – írja a MÁV.

Az alábbi változásokra kell számítani:

  • 27-én hétfőn, a Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak.
  • 27-én, hétfőn a Hungária EuroCity (EC 252) Budapesttől csak a cseh határállomásig, Dečinig közlekedik. A vonat eredeti szerelvénye csak Prágáig közlekedik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább Dečinig. A vonat a németországi szakaszon elmarad.
  • 27-én, hétfőn a Hamburgból Budapestre induló Hungária EuroCity (EC 253) a németországi szakaszán kimarad. A vonat csak a cseh határállomás, Dečin és Budapest között közlekedik, azonban Prágában egy másik szerelvénybe kell átszállni.
  • A Budapestről 26-án, vasárnap este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok.
  • A Berlinből 26-án, vasárnap este Budapestre (EN 477), valamint a Budapestről 27-én, hétfő este Berlinbe (EN 476) induló Metropol EuroNight vonatok korlátozás nélkül közlekednek.
  • A Berlinből 27-én, hétfő este Budapestre induló Metropol EuroNight (EN477) csak a lengyel határállomástól, Rzepintől közlekedik. A németországi szakaszon Berlin és Rzepin között pótlóbusszal utazhatnak.
  • A Budapestről 26-án és 27-én (vasárnap és hétfőn) induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat elmarad.
  • A 27-én és 28-án, hétfőn és kedden Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 463) csak Salzburgtól közlekedik. A vonat Stuttgart és Salzburg között elmarad.

A már korábban, március 23-ig megváltott, március 27-re vagy 28-ra Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében e-mailen intézhetik az utasok.

Nyitókép: MTI/EPA/Paul Zinken
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018