eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A korábbi tömegbaleset helyszínén takarítják az M1-es autópályát 2023. március 12-én hajnalban Herceghalomnál, ahol előző nap délután öt kamion és 37 autó ütközött össze és amiatt mindkét irányban lezárták az autópályát. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. A műszaki mentés során az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak. Az Útinform tájékoztatása szerint reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Apokalipszis az M1-esen, "csak úgy pukkantak az égő autók" - Novák Katalin is megszólalt

Megrendülve értesültem az M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenség híréről. A sérülteknek mielőbbi felépülést, a mentésre érkező erőknek pedig kitartást kívánok - írta a köztársasági elnök a Facebookon.

A Telex egyik olvasója, aki maga is ütközést szenvedett el a baleset során, elmesélte hogyan zajlott le a helyszínen a drámai baleset: " Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem. Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett".

A közelben már volt autó, ami égett - számolt be róla a baleset egyik résztvevője, aki családjával együtt külföldre utazott volna. "Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk. Kiszálltunk, csak néhány dolgot tudtunk magunkkal vinni, és lejöttünk az autópályáról."

Arról is beszélt, hogy

pánikszerű volt a hangulat.

Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült.

Ezt látták az autósok.

@nivirotur

♬ F..k that - Bastard!

A beszámoló szerint még az autópálya mellől is pukkanásokat lehetett hallani, ami az égő autóktól érkezett.

A balesettel kapcsolatban a köztársasági elnök is megszólalt.

Posztja alatt többen felvetették, hogy miért nem zárták le a sztrádán, ha ilyenek voltak az időjárási körülmények.

A baleset helyszínén, több négyzetméteren megégett az aszfalt, ezért ott jelenleg 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettünk be. A változtatható jelzésképű táblákon is figyelmeztetjük az utazókat, "úthibák és egyenetlen úttest" jelzéssel - több nyelven is - írja az autópályát üzemeltető állami cég.

A pályazár egyébként hajnal fél 6-kor szűnt meg a sztrádán.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×