eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja beszédet mond a szennyvíziszap-lerakó ellen szervezett közös ellenzéki demonstráción Székesfehérváron 2019. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Új képviselő: a Momentum a pokolba kívánja, nem a Parlamentbe, a DK pokolra is menne érte

A Momentum nem támogatja, hogy Ráczné Földi Judit legyen a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője az elhunyt Kordás László helyett, mert offshore-lovagnak tartják. A DK viszont kitart a választottja mellett. 

„Ráczné Földi Judit vagyok, 39 éves, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja...” – Ráczné Földi Judit 2021. szeptemberében készítette az így kezdődő kampányvideót, amikor elindult az ellenzéki előválasztáson.

Ráczné Földi Judit elvesztette az előválasztást, így tavaly áprilisban nem ő volt az egységes ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Fejér megye 1-es számú választókerületében, hanem az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Márton Roland, aki egyébként aztán alulmaradt a fideszes Varga Tamással szemben.

Idén január 30-án viszont elhunyt Kordás László, aki az Egységben Magyarországért országos listájának 30. helyéről jutott be az Országgyűlésbe. Az ő mandátumát venné át most a lista 62. helyéről Ráczné Földi Judit.

  • Tíz éve a Demokratikus Koalíció tagja,
  • 2015 óta pedig önkormányzati képviselő Székesfehérváron. Korábban
  • országos ismertséget szerzett azzal, hogy pereket indított az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-pénzeinek ügyében,
  • sokat foglalkozott a lombikprogrammal, és
  • egy hónappal ezelőtt jogerősen elvesztett egy pert a Válasz Online-nal szemben. A lap korábban megírta, hogy az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásban. Ügyvédje, Schiffer András azt mondta az RTL-nek, hogy a Kúriához fordulnak.

„Soha Ráczné Földi Juditnak tulajdona offshore-cégben nem volt. Azt viszont Ráczné Földi Judit soha nem tagadta, hogy volt képviselője, ügyvezetője, illetve kézbesítési meghatalmazottja ilyen cégnek, csakhogy a nyilatkozat nem erről szól” – mondta az LMP alapítója, korábbi országgyűlés képviselő.

A Momentum nem támogatja, hogy Ráczné Földi Judit legyen a Parlament új tagja. „A Momentum értékrendjébe nem fér bele, én azt gondolom, hogy az Összefogás értékrendjébe sem fér bele, de továbbmegyek, a Demokratikus Koalíció értékrendjébe sem férhet bele, hogy egy offshore-lovag országgyűlési képviselő lehessen” – mondta a Telexnek a Momentum elnöke. Gelencsér Ferenc szerint a listán soron következő, szintén DK-s Manhalter Dávidot kellett volna választani.

A DK viszont kitart Ráczné Földi Judit mellett. Barkóczi Balázs, a párt elnökségi tagja úgy fogalmazott az RTL-nek, hogy a pokolra is elmennek a képviselőjükért.

„Azt a kérdést tesszük fel, hogy a politikusaink becsületes emberek vagy sem, és hogy ha arra jutunk, hogy becsületesek, akkor készek vagyunk megvédeni őket, akár a pokolra is elmegyünk értük. Tudjuk, Ráczné Földi Judit tisztességes és becsületes politikus” – mondta Barkóczi Balázs.

Ráczné Földi Judit mandátumáról pénteken dönt a Nemzeti Választási Bizottság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×