eur:
388.97
usd:
363.44
bux:
68111.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Scattered crumbs of chocolate chip cookies isolated on white background.
Nyitókép: Inkanya Anankitrojana/Getty Images

Valami nagy baj van a Pilóta keksszel

Hónapok óta nem kapható a magyarok egyik kedvenc édessége.

A magyarok még mindig keresik, pedig már hónapok óta nem kapható a Pilóta keksz 80 grammos kiszerelésű szendvicsterméke, amely több online áruház kínálatában is jelenleg nem elérhető termékként szerepel – írja az Index, emlékezetve többek között arra, hogy már múlt év oktoberében alapanyag és csomagolóanyag-hiány sújtotta a székesfehérvári üzemet.

Mint írják, a gyártó, a Mondelez Hungária Kft. közölte, hogy tartós készlethiányra kell számítani, ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára. A keksz népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2021-ben csaknem 5,5 millió adagot vásároltak fel belőle a magyarok.

Kis túlzással azonban mára szinte aranyárban van a pilóta hiányterméke, hiszen ellepték az internetet a több ezer forintért meghirdetett utolsó csomagok. Van, aki két csomag pilótakekszért 10 ezer forintot kér, de vannak olyanok is, akik az amúgy fogyasztói áron nagyjából 4-500 forintba kerülő keksz csomagjáért háromezer vagy háromezerötszáz forintot is elkérnek.

A legolcsóbb csomagot – amelyben 9 darab keksz található – 1900 forintért hirdetik az interneten.

A kekszet 10 ezer forintért hirdető személy a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy az árát a piachoz mérten határozta meg, és elárulta azt is, hogy már volt is rá érdeklődő – igaz, ő csak az egyik csomagot szerette volna megvásárolni 5 ezer forintért, miközben a hirdető egyben szerette volna eladni a termékeket. „Ha senki nem veszi meg májusig, amikor lejár, legfeljebb megesszük mi” – tette hozzá a lapnak nyilatkozó eladó.

Természetesen megjelentek a házi Pilóta keksz receptek is, amelyeket rendre cserélgetnek egymás között a felhasználók. Van köztük például „hamis Pilóta keksz” is, ami kinézetre nagyon hasonlít az eredetihez.

Felcsillant a remény

Mindeközben a gyártó is válaszolt azzal kapcsolatban, hogy várhatóan meddig kell nélkülözniük a magyaroknak a kekszet, és adtak némi reményt a Pilóta keksz imádóinak.

„A Pilóta kekszet gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária továbbra is arra törekszik, hogy minél előbb visszatérhessen a boltok polcaira a magyarok egyik legkedveltebb keksze, a Pilóta szendvicskeksz. Az elmúlt hónapokban a készlethiányt részben okozó alapanyag- és csomagolóanyaghiányt sikerült megszűntetni, és a gyártásszervezési nehézségek megoldása tekintetében is jelentős előrelépések történtek” – írta a búlvárlapnak válaszában a Mondelez Hungária Kft.

Egyúttal megköszönték minden hűséges fogyasztójuknak a Pilóta keksz iránti szeretetüket és ragaszkodásukat, és külön köszönik türelmüket is.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×