eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Népligeti felüljáró az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. Sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. Állapota annyira leromlott, hogy január 1-től a 12 tonnánál nehezebb járművek nem is hajthatnak már fel rá, valamint az eddig itt közlekedő autóbuszok, így a reptéri a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között közlekedő 100E jelzésű autóbuszjárat is a Népligeten keresztül halad. A személygépjárművek továbbra is biztonságosan használhatják a közlekedési létesítményt. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Életveszély: elbonthatnak egy kulcsfontosságú budapesti felüljárót

Kulcsfontosságú állapotfelmérés veszi kezdetét februárban, a szakemberek az Üllői út forgalmát a Könyves Kálmán körúton átvezető felüljáró tartószerkezeteit tesztelik.

Február második felétől kezdődik meg a Népligetnél lévő felüljáró vizsgálata – közölte a Budapest Közút a Világgazdaság érdeklődésére. Az Üllői út forgalmát a Könyves Kálmán körúton átvezető műtárgy tartószerkezeteinek állapotát fogják felmérni a szakemberek, a további lépésekről ezt követően döntenek.

A portál szerint a vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a műtárgyat, vagy sem. Mindezt pedig hivatalos dokumentum is megerősíti: az Üllői út–Könyves Kálmán körút feletti híd (népligeti felüljáró) hídgerendáinak részleges bontási engedélyezési eljárásáról folytatott le a hatóság a vizsgálatot. A részleges bontási engedély a tartószerkezet állapotfelmérésének elindításához kellett. Azt azonban jól mutatja, hogy egy mélyreható szakértői munka kezdődik meg. Hogy mennyi ideig tart, és ez hogyan érinti az ottani forgalmat, az egyelőre nem ismert.

Egy évvel ezelőtt 12 tonnás súlykorlátozást léptettek életbe a felüljárón, előtte 2019 tavaszán a 20 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket tiltották ki. Ha úgy ítélik meg, hogy a felújítás nem jó megoldás, akkor megszüntetik az 1978 decemberében átadott felüljárót.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×